Clubman Pinaud – марка с история

Clubman Pinaud – Edouard Pinaud е френски парфюмиер, който през 1810 октрива свой салон в Париж. С това поставя началото на една марка с дълга история, а именно съвременната Pinaud Clubman. Pinaud създавал сапуни за бръснене, различни кремове както и много парфюми. По-емблематичните, са: Violette Reine, Brise embaumee Violette, Boquet de Foscarina, Genet d’Or и Marie Louise.

Edouard Pinaud бил също и придворният парфюмиер в двора на Наполеон III. Той е бил и единствен официален доставчик на козметични продукти за английската кралица Виктория. Той става известен със своят Lilac Vegetal – афтършейв, специално направен за Унгарската кавалерия. В края на 19-ти век продуктите на Pinaud придобиват интернационална популярност. В края на 20-ти век брандъд е придобид от American International Industries и придобива ново име Clubman Pinaud.

Днес, повече от 200 години от началото на историята на бранда Clubman предлагат широка гама мъжка козметика. Въпреки, че марката става известна с класическия си бленд, феновете харесват и търсят аромати като Bay Rum, Classic Vanilla и Musk.
Освен класическите си афтършейви, марката предлага и балсами за брада и коса, масло за брада и тоник разработен за мъжката коса.

Clubman Pinaud