Безплатна доставка за поръчки над 50 лв! Close
Блог

Bay Rum

Какво е Bay Rum? В началото това име се е асоциирало с афтършейви и сапуни за бръснене. Днес името Bay Rum носят продукти вдъхновени от един тропически аромат с дълга история.

Историята на Bay Rum е неразделно свързана с тази на Вирджинските острови. Местното население използвало листата и плодовете на Indian Bay Tree, за отвара, с която лекувала главоболие, треска, болки в мускулите и т.н. През 1838 г. датския химик Albert Heinrich Riise се установява на остров Saint Thomas е и силно заинтересуван от тази отвара. След редица експериемнти той открива, че листата на Indian Bay Tree съдържат благотворната активна съставка. Riise осъзнава, че смесена с ром тя има далеч по-силни свойства. Напредък към крайната формула на Bay Rum е направена, когато Riise използва двойна дестилация. Първо се дестилирал ромът, след което се добавяли листата и сместа била повторно дестилирана. Полученият продукт бил с високи качества и получил бързо отличия както в Америка така и в Европа.

С времето се появяват различни разновидности на Bay Rum, като те зависят от неговите съставки. Често са използвани цитрусови плодове, различни етерични масла, като най-често това са масло от лайм, масло от карамфил и канела.

В нашия онлайн магазин можете да закупите различни продукти (афтършейви, масла за брада и т.н.) с класическия аромат Bay Rum.

Bay RumL_T_1000

Вход
Създай профил

Вашите данни ще бъдат използвани за подобряване на използването на сайта ни, за достъп до Вашия профил и за дейности описани в нашата политиката на поверителност.

Нулиране на паролата

Забравена парола? Моля въведете потребителско име или имейл адрес. Ще получите писмо с линк за нулиране на паролата.

Количка 0