Безплатна доставка за поръчки над 100 лв
Bay Rum

Bay Rum

Зад името Bay Rum стои класически афтършейв, чийто аромат се асоциира също с одеколони и сапуни за бръснене, правени през 19-ти век.

Историята на Bay Rum е неразделно свързана с историята на Вирджинските острови, където местното население използвало листата и плодовете Indian Bay Tree, за отвара (от вода или ром) за втриване в скалпа или тялото, която лекувала главоболие, треска, болки в мускулите и т.н. През 1838 г. датския химик Albert Heinrich Riise се установява на остров Saint Thomas е и силно заинтересуван от тази отвара. Той провежда експериемнти и открива, че маслото, което се съдържа в листата на Indian Bay Tree, е активна съставка и смесена с ром има далеч по-добри свойства. Напредък към крайната формула на Bay Rum е направена, когато Riise използва двойна дестилация – първо ромът бил дестилиран, след което се добавяли листата и сместа била повторно дестилирана. Полученият продукт бил с високи качества и получил отличия както в Америка така и в Европа.

С времето се появяват различни разновидности на Bay Rum, като те зависят от неговите съставки. Често са използвани цитрусови плодове, различни етерични масла, като най-често това са масло от лайм (зелен лимон), масло от карамфил и канела.

Virgin Island Bay Rum After Shave, произведен от Pinaud Clubman, както и Aftershave Bay Rum могат да бъдат закупени в нашия онлайн магазин.

Bay RumL_T_1000