Lucky Tiger

Lucky Tiger и неговата история започват в началото на 20-те години на миналия век в Канзас Сити. Създателят ѝ Benjamin Clarke, запален по науката бръснар, създава в мазето си тоник за коса и скалп. Скоро тоникът става популярен и излиза извън рамките на щата Мисури.


През 1935 г. Lucky Tiger става запазена марка и с това слага официалното начало на класическия Американски бранд. Бидейки вече силно популярна, марката започва да произвежда богата гама продукти. Сред тях са кремове за бръснене, вакси за мустаци, шампоани, тоници и помади за коса.
В златните години на rock and roll и до началото на 60-те години Lucky Tiger се налагат като класически бранд за мъжка козметика и продукти за бръснарски салони. С навлизането на британската музика в Щатите и последвалата хипи култура, стилът на мъжките прически и на бръснарството като професия биват променени.


Въпреки трудните времена и радикалните промени в мъжката мода и вкусове, марката Lucky Tiger остава лоялна на клиентите си и на бръснарската индустрия. Днес брандът продължава да предлага богат избор от класически продукти. 

4530449068_34c19cff8d