Layrite

Историята на Layrite започва през 1999 г, когато Donnie Hawley основава своя бръснарски салон Hawleywoods в Коста Меса, Калифорния. По същото време решава да създаде своя помада, която да се отличава от класическите трудни за измиване продукти. Hawley експериментира с различни продукти, като резултатът е впечатляващ. Помада се има сходни на класическите продукти характеристики, но се отмива само с вода.

Layrite Super Hold е продукт с текстура,  подобна на гел, отличава се с много силна фиксация, сходна на класическите продукти като Murray’s Superior Hair Dressing Pomade или Nu Nile. Нанесена на косата, тази помада изсъхва бързо, но при намокряне отново позволява моделиране на прическата. Подходяща е за гъсти коси или прически, изискващи силна фиксация.

Помадата има сходни на класическите продукти характеристики. Има блясък, позволява разресване (с мокър гребе) и има добро задържане.

Освен Super Hold формулата си Layrite предлага по-леката си Original Deluxe помада подходяща за тънък и нормален тип коса с къса дължина. И тази формула на Layrite е на водна основа и се отмива лесно. Приятният ѝ аромат ще впечатли и най-взискателните от Вас. Тази помада може да се нанесе на мокра, подсушена с кърпа или абсолютно суха коса. Както можете да очаквате от това зависи както задържането на косата, така и нейния блясък. Както и Super Hold  формулата и тази помада се нанася лесно като гел, но намокрена (примерно при сресване на косата с мокър гребен) Ви позволява да предадете нова форма на прическата Ви.

Освен Super Hold и Original Deluxe, Layrite предлага и Super Shine формула за средно силна фиксация и екстра блясък в косата.