Безплатна доставка за поръчки над 50 лв! Close
Блог
Posted in

Брада и мустаци: какво трябва да знаем и правим, за да ги отгледаме?

     Също както за своята коса, всеки един мъж трябва да полага грижи и за окосмението на лицето си. Eто защо ще отделим малко време, за да поговорим за добрите практики, които ще Ви помогнат да отгледате красиви брада и мустаци.Close up of man touching mustache

Търпение и постоянство

     Както за всяко друго начинание един мъж трябва да бъде постоянен и последователен. Вашите брада и мустаци няма да израстат за няколко дни и търпението ще бъде Ваш пръв другар. През първите 3-4 седмици не всеки сантиметър от брадата Ви ще бъде с мечтаната гъстота. Бъдете търпеливи и си дайте време. Ако генното Ви наследство Ви го позволява, след още няколко седмици резултатите ще са налице.

Хранене, почивка и стрес

     По време на сън организмът ни си почива. Доказано е, че брадата и мустаците Ви ще растат по-бързо, ако дадете на тялото си нужната почивка и качествен сън. Избягвайте стреса, тъй като той е сред главните виновници за косопада и забавянето на възстановителните процеси на тялото. Не забравяйте да се храните добре, тъй като това е основа на здравия организъм. Също както мускулите, Вашите брада и мустаци се нуждаят от храна, богата на протеини. Пийте вода – това ще помогне на организма Ви да се отърве по-бързо от токсините.

Измиване и сресване

     Както косата, така и брадата и мустаците обичат да бъдат измивани и разресвани. Всекидневното миене ще поддържа брадата Ви чиста и в добър вид. Ползвайте естествен сапун или специално разработени продукти като течния сапун на Mr. Bear Familly. Намокрете лицето си с топла вода, направете пяна между дланите и я нанесете, втривайки я в брадата и мустаците; използвайте върха на пръстите си като ексфолиант – това ще премахне по-лесно мъртвите кожни клетки. Ако сте достигнали нужната дължина, не се чудете дали да сресвате брадата и мустаците си – това ще премахне малките частици мъртва кожа и ще подсили космените фоликули. Изберете внимателно подходяща четка за брада или специален гребен за Вашите мустаци.

trimПодстригване

     Космите на брадата и мустаците не растат с еднаква бързина и за да постигнете перфектен резултат, е нужно да изравнявате тяхната дължина. Важно е да изберете визия, която Ви харесва и подхожда, и да работите за нейното постигане. Не забравяйте да намерите подходящ гребен за брада и мустаци, тънка права ножица или тример с подходящи накрайници.

Подхранване и стилизиране

   Добрите практики, описани в статията, дават резултати. Въпреки това пътят към красиви и здрави мустаци и брада минава неизбежно през подхранването и стилизирането им.

     Масло или балсам за брада? Преди всичко е важно да изясним, че има разлика между тези два продукта. Маслото за брада е продукт, който овлажнява кожата и подхранва косъма; той е получен при смесването на различни натурални и етерични масла с благотворно действие. Балсамът за брада от своя страна може да бъде описан като помада за брада, получена след затопляне и смесване на различни овлажнители (натурални и етерични масла) и уплътняващи продукти (ланолин, пчелен восък или вазелин). Освен като подхранващ продукт, балсамът ще Ви помогне да се справите с непослушните косми, както и да оформите брадата си. И двата продукта ще направят брадата Ви добре изглеждаща, подхранена и не на последно място добре ухаеща. Маслото и балсамът могат да бъдат ползвани както заедно така и поотделно.beardoil_1024x1024

     Твърда или мека вакса за мустаци? Ползването на вакса не е задължително, но определено ще Ви помогне да овладеете непослушните си мустаци. В повечето случаи основни съставки са етерични масла, ланолин, масло от шеа, пчелен восък, а понякога и вазелин. Изборът на натурални или изкуствени съставки, както и тяхното съотношение, определя и твърдостта на ваксата. Ако мустакът Ви е с по-тънък косъм, Ви препоръчваме по-меки вакси за мустаци като Beard Stache Wax на Mr. Bear Familly или Mo Wax na Uppercut Deluxe. За мустаци с по-дебел косъм или по-голяма дължина понякога се налага да се използва вакса със силно фиксиране. “Твърдите” вакси обикновено са по-трудни за употреба, но фиксиращите им способности ще държат мустака Ви в желаната форма цял ден. Ние Ви препоръчваме серията Mustache Wax на Mr. Bear Family.

Вход
Създай профил

Вашите данни ще бъдат използвани за подобряване на използването на сайта ни, за достъп до Вашия профил и за дейности описани в нашата политиката на поверителност.

Нулиране на паролата

Забравена парола? Моля въведете потребителско име или имейл адрес. Ще получите писмо с линк за нулиране на паролата.

Количка 0