Как да сменим острието на нашия Cut-throat?

Как да сменим острието на нашия Cut-throat?

Ако сте привърженици на по-нестандартните методи за мокро бръснене, то ножодържачът е един инструмент, който ще обикнете. Имитиращ класическите бръсначи, чиято поддръжка с право можем да наречем изкуство, той е непретенциозен и използва стандартни бръснарски ножчета с две остриета достъпни в повечето супермаркети и онлайн.

Процесът по смяната на острието е лесен, но заслужава да му обърнем малко внимание в следващите редове. Преди всичко трябва да знаете, че ножчето е необходимо да бъде разделено на две части в средата преди поставянето му. Ето как да направим това и да поставим ново острие в ножодържача ни:

  1. Докато бръснарското ножчето е още в хартиената си опаковка, моля внимателно го огънете по дължината му докато се чуе щракване. Отворете опаковката и отделете едната половина на страна, тъй като тя ще Ви е нужна по-късно.
  2. Завъртете шарнирния капак на вашия ножодържач докато се отвори напълно.
  3. С леко повдигане разтворете двете части на ножодържача
  4. Внимателно вземете половината от бръснарското ножче, като го хванете от противоположната на острието страна
  5. Поставете острието на ножодържача докато щифтовете се наместят в дупките и внимателно затворете другата половина над него. Ако острието се движи леко в този момент, тогава го натиснете леко (но не и с пръсти), за да се върне в правилната си позивия. Върнете шарнирния капак в начално положение. При правилно поставяне на ножчето само една малка част от ръба на острието трябва да се показва равномерно.
  6. Поздравления вече сте готови да започнете да се бръснете.

shavette_blade